Friday, April 22, 2011

Earth Day Network

tadi pagi membuka laptop dan seperti biasa membuka tweetdeck, gue disambut dengan twit dari United Nations (@UN) tentang hari ini yang International Mother Earth Day (hari bumi). gue akhirnya searching tentang Earth Day, trus ada nih...

About Earth Day Network

The first Earth Day, on April 22, 1970, activated 20 million Americans from all walks of life and is widely credited with launching the modern environmental movement. The passage of the landmark Clean Air Act, Clean Water Act, Endangered Species Act and many other groundbreaking environmental laws soon followed. Growing out of the first Earth Day, Earth Day Network (EDN) works with over 22,000 partners in 192 countries to broaden, diversify and mobilize the environmental movement. More than 1 billion people now participate in Earth Day activities each year, making it the largest civic observance in the world.
But Earth Day Network does not stop there.
All of EDN’s activities, whether greening schools or promoting green economic policies at home and abroad, inform and energize populations so they will act to secure a healthy future for themselves and their children. With its partner organizations, EDN provides civic engagement opportunities at the local, state, national and global levels. At every turn, EDN works to broaden the definition of "environment" to include all issues that affect our health, our communities and our environment, such as greening deteriorated schools, creating green jobs and investment, and promoting activism to stop air and water pollution.

untuk lebih lanjut ke www.earthday.org
ini movementnya udah dari sejak 1970, udah cukup lama. tapi jujur, meskipun udah ada gerakan menyelamatkan bumi tapi gue selama 17 tahun idup, merasa belum melakukan apa-apa buat bumi. yaaaaa, mencoba mulai dari hal-hal teramat sangat kecil lah, kaya membuang sampah di tempatnya dan mencoba membenarkan sampah yang tidak pada tempatnya. seenggaknya, gue akan membangun hal sekecil itu jadi kebiasaan gue dulu.
apalagi pas gue lagi jalan sana-sini menjelajahi webnya, disana ada kolom buat pledge some acts we've done for our earth. sign up jadi member and they will count our pledge as a credit. gue yang biasa suka signup kemana-mana, agak ragu dan akhirnya ga jadi member. yaaaaa, gue aja ga pernah ngapa-ngapain buat bumi terus gue jadi member earth day network? mending ga usah daripada ntar gue jadi omdo. nyahahahaha, jadi seriu banget nih gue. ya, tapi gapapa deh ;p



ayo jadi agen penyelamat dunia! lebih keren daripada superman, batman, ataupun wondergirl (laaaaah?!)
mulailah dari diri sendiri :D

No comments: